Streetfighter siden

Streetfightere dukket opp i mellomeuropa for ca 10 år siden. En streetfighter er bygget for raskt å akselerere og retardere (bremse) men ikke for høy fart (uten kåpe) . Det begynte med at noen plukket av kåpene på R syklene som begynte å komme. Man bygget sykler som av ideelle for litt sportslig kjøring i by. Det som kan kjennetegne en streetfighter er en sykkel uten helkåpe, noen har styrekåper. Motor har gjerne en fremtredene plass i designet. Og det er ofte kostet på skikkelige bremser, dempere, gafler og hjul. Styret er smalt Clipp-on eller av cross type (Rett styre). Streetfightere er ofte kortet inn bak for å gi et mer kompakt intrykk. Mange hever også hekken på sykkelen

( Personlig så tror jeg nok det var en som hadde en kåpesykkel som veltet og ødela kåpa si. Han sjekket hva en ny kåpekostet og fikk hakeslepp.  Bestemte seg heller for å overbevise sine venner om at det så tøft ut uten kåpe og dermed var den første streetfighter født.)


Erik har rivi av kåpa på sin Honda og puttet på en liten styrekåpe. Hele sykkelen blei sinnsykt mye råere. Den har blitt betraktelig kortere i fronten.  De som fortsatt kjører rundt med en original VTR burde gå å skamme seg

En flott kåpe som absolutt passer inn på denne sykkelen.


Denne sykkelen heter NOS Fearatu og er eier er Mick Hueby (Germany). Jeg tror det er en Kawasaki. Og den er turbomatet i tillegg til Lystgass.

(Klikk på bildene for større versjoner.)

Her er en streetfighter med det meste i aluminium. En-arms baksving kanskje litt høyt styre og en mindre pen lykt.


Dette er en TL 1000. Tatt av kåpa foran. Satt på en Ducati 916/748 hekk og lavt styre. Jeg synes denne sykkelen så veldig bra ut så vi tar et par bilder til av den.


Suzuki GSXR 1100 er kanskje et av de vanligste utgangspunkt for streetfightere. Det er også et veldig bra utgangspunkt mye er gjort når man har fått fjernet kåpa.

Ja hva kan man si til dette. Det var veldig blankt og en uvanlig strøken GSXR 1100 men  jeg synes dette var alt for blank til å få noe racing følelse av det. Men smaken er som osv...


Ja enda flere GSXR'r


Harris er et velkjent navn fom streetfighter kjennere. Harris har produsert rammer til diverse sykler. Fagverks rammer som er veldig lette og samtidig veldig stive. Det går en veldig fin CBX med Harris ramme her i Norge men jeg har dessverre ikke bilde av den.