Mine motorsykler!

Jeg har for tiden 5 motorsykler

GS 400 | Norton 16H nesten original | Kawasaki W650 chopper | Stroker en Norton med Speedwaymotor

| GSX750 får i ulveklær

GS 400

En GS 400 som er ombygd til caferacer

Dette var min trofaste brukssykkel. Den gikk året rundt med piggdekk de kaldeste månedene. Det er satt på noen grusomt overdimensjonerte bremser foran. Det er en 320mm fult flytende skive med 4 stemplet kaplipper. Helt unødvendig på en så dau sykkel men det gir jo sykkelen litt mer sjel. Sykkelen har blitt pansjonsit. Og flyttet til Espen på Ise. Der den stadig er å se/høre.


Norton 16 H nesten original

Jeg har en Norton 16H 39mod som stadig må lide under å være nedprioritert Sykkelen står sånn ca slik som på bildet og gleder seg til bedre dager.


Kawasaki W650 S1

Sammen med Vidar og Tormod har jeg dessuten en Kawasaki W650 S1 fra 1966. Dette er en veldig sjelden sykkel. Som dere ser så er den sjeldene originalsykkelen blitt bygget om til en smakløs chopper. Vi har tenkt å la den få være det slik at vi kan dra på noen klassisk kawasaki treff og trekke opp stemningen litt. Hørte jeg løse tenner??


GSX 750 Får i ulveklær

Jeg har fått tak i en gammel GSX 750 E. Det er jo en litt trist sykkel kan man si så jeg hadde ikke hjerte til å la den være original. Jeg har så vidt begynt som dere kan se. Det ble TL 1000 tank aprillia RSV mille baksving Ducati 916 hekk og diverse andre små ting. Det har blitt en litt spesiel men bra bruks sykkel. Hvorfor være som alle andre.

Slik så GSX'n ut før jeg begynte å skru på den. Her er salen tatt av men ellers er den hel

Her er et bilde underveis. Den ser kanskje ferdig ut men det meste er tapet på.

Sykkelen er på veien det er ikke noe finish, men det går og jeg kommer til å kjøre sånn.

En liten liste over noen av delene som er brukt:

    - Bakhjul:                    XJR 1100

    - Framhju og bremser foran: fra CBR

    - Tank:                      TL1000

    - Framlykter:             Gråtass. ( he he dette er en av mine favoritter)

    -  Hekk:                    Ducati

    - Oppdengaffel:         KYB noe amerikanske greier

    - Baksving:                Aprilia RSV mille

    - Potte:                      Carbon potte til Ducati

    - Bakdemper:            Monodemper fra Ducati monster

    - Framskjerm:            Ducati monster

Putter man disse ingrediernsene sammen med en GSX ramme og en motor rører runt og lar det stå å gjære noen timer og vips så har man en helt grei Buse hoj. Sommeren 2006 rant forgassernen mine over og fylte opp motoren.Dette oppdaget jeg først etter å ha kjørt noen minutter. Dermed var et skikkelig motorhavari et faktum. Har kjøpt en ny GSX750 motor fra en utenlandsk Katana ny clutch har kjørt mange mil til nå i 2007.


og sist men ikke minst en Norton 16H 1937mod 500cc som har utviklet seg til min favoritt

Prosjekt STROKER

Norton med JAWA metanolmotor

Slik så Norton ut da jeg overtok den etter min bror Helge. Jeg kastet meg over den og modifiserte den lett for å få et litt mer moderne stuk.

Dette er formen den fikk etter en ansiktsløftning jeg var ganske fornøyd med stuket og har beholdt dette utseende i grove trekk.


Etter en sesong i denne fasong startet tankene å svirre om å sette i en Speedway motor for å få litt liv i den gamle jernhesten.En 500 cc Jawamotor ble handlet inn og så startet den laaaaaange prosessen med å få en metanoldrevet racingmotor til å fungere i en gatesykkel.

Her følger en liste over noen ting jeg måtte forandre:

En metanol motor har en kompresjon på ca 1/14 mens i en bensin motor ligger det på mellom 1/9 - 1/12. Så det første jeg måtte gjøre var å dekomprimere motoren. Dette har jeg ordnet med å bruke en dobbel kobber pakning under toppen.

De gamle speedwaymotorene hadde forbrukssmøring (at olja bare spruter ut under etter å ha vært brukt en gang) Dette er umulig å bruke i en gatesykkel. Etter mange tellefoner fikk jeg tak i en returpumpe som passet innenfor den orginale pumpen. Oljepumpen var i ekte østeuropa kvalitet og måtte modifiseres for å fungere.

Clutch og girkasse måtte byttes for å holde. Jeg fikk tak i en Triumph T110girkasse med clutch.

For å få motor og girkasse til å fungere sammen måtte jeg lage overføringen selv. Jeg brukte drev og kjede (vanlig type for bakhjul) og dreiet av tannhjulene og sveiset på de gamle som jeg hdde dereiet av tennene. Jeg er ikke fornøyd med denne løsningen så jeg skal prøve med belt til neste sesong.

Finne gasser jeg har prøvd tre forskjellige og endte opp med metanolgasseren med nye dyser og med en aluminiums trakt. Etter mye prøving feiling fungerer dette bra men jeg skulle ordnet en bedre choke. (bruker nå teip over trakta når jeg skal starte)

På speedway motoren var det ikke ventilskrapere (de trenger ikke slik når man har gassen i bånn hele tiden) men på en gate sykkel er det greit å ha. De som kjørte bak meg synes i hvert fall det etter å ha sitti i røyken en stund. Jeg fikk dreiet av ventilstyringene og satte på skrapere fra en bil.

Jawa har heller ikke oljeskrapering i stempelet, dette har jeg ikke gjort noe med men jeg er på utkikk etter et stempel som kan passe. Noen forslag?

Når motoren går på metanol gir metanolen en kjøleeffekt som jeg ikke får på bensin. Jeg har ikke gjort noe for å forbedre dette, bortsett fra å kjøre fort.

En speedway motor har ingen lading så til nå har jeg bare brukt et batteri som jeg har ladet. Motoren har magnet tenning så det er bare lysene som trenger strøm. Men jeg kommer til å bygge inn en stator og magnet i den nye transkåpa.

Veivhusventilasjonen var også et lite problem. Originalt var det veivhusventilasjonen som spyttet ut olja under. Da jeg bygde om til retursmøring så blei jo det hullet tett (Jeg laget ett lite kammer der som jeg suger opp olja fra). Når det hullet var tettet så bygde trykket seg opp i motoren og olja kom ut over alt. Så jeg har laget et eget ekspansjonskammer til veivhusventilasjonen. Dette kammeret er koblet til veivhuset to steder med slanger. dette fungerer bra.

Originalt er innsuget bare en rett gummislange dette fikk jeg ikke plass til og dreiet/loddet meg et eget i aluminium.

For å få motorfester til å passe har jeg laget meg to kraftige 10mm aluplater som holder ramme girkasse og motor sammen. (originalramma er ikke forandret)

Slik ser motor og drivverk ut i dag etter mye eksperimentering. oljepumpa ligger utenpå med inspeksjons glass(praktisk) slangen som kommer ut på toppen går fram til ekspansjonskammeret for veivhusventilansjonen.


Dette er de siste bildene før den havnet på benken for vinterens demontering

Jeg fikk tak i et gammelt pistolhylster som jeg bruker som verktøyveske

Forran har jeg magasintaske til pistol, der har jeg plass til lappesaker tennplugger og reserveskruer. Harry? Ja!

Transkåpa er midlertidig ,kun en sikkerhet for ikke å putte beinet inn i kjeden. Jeg skal lage belt og da blir det aluminiums deksel med innebygget lading


Verkstedet - et sted for rekreasjon og hvile

Her er et bilde fra mitt verksted i Engelsviken. Har vært så heldige å få tak i et hus med 100 kvm verksted i kjelleren :-). Kom gjerne innom å hils på og slå av en motorprat.

 

 

Etter at det blei mer og mer aluminium på sykkelen ble det behov for et glassblåse kabinett det bygget jeg rett og slett inn i et gammelt oljefat med støvsuger som avsug. Det fungerer akkurat like godt som et man får kjøp i butikken men dette koster bare 2000.- pluss litt sveising og kapping. Hvis du vil lage deg et selv så se på maualen der ligger det beskrivelse av det.

 


Send meg gjerne en mail med bilder hvis du holder på med noen morsomme prosjekter selv.