Hvordan lage elektronisk tenning

Det har de siste årene kommet mange fine elektroniske tenningsanlegg på markedet. Det er ikke noe problem å få tak i elektroniske tenningsannlegg i disse dager som man kan koble opp mot pc'n og legge inn tenningskurver. Dette er helt klart det mest opptimale man kan ha. Det tenningsannlegget jeg skal ta for meg her kan på ingen måte konkurere med slike annlegg. Men det har noen av et elektronisk tenningsanleggs fordeler. Og dessuten "Man får gleden av å gjøre det selv" noe som er drivkraften bak alle disse sidene på manualen. Jeg fikk ideen fra min bror som er en elektro mann. Han har laget flere tenningsanlegg fra bunnen av med godt hell (på noe). Han som andre opplevde å ha en magnet som ikke virket og det enkleste da........

Fordeler med elektronisk tenning (generelt)

Elektronisk tenning gir bedre gnist. Fordi man ikke lenger har noen stift kan man trekke mere støm igjenom coilen. ved et vanlig annlegg vil dette føre til at stiften brenner opp etter en tid. Elektronisk tenning opprettholder god gnist uansett hvordan turtallet er. Elektroniske tenningsanlegg har ingen slite deler, noe som fører til at man ikke trenger noe vedlikehold av slike annlegg. Anlegget fungere like godt hele livs lengden. Elektroniske annlegg har ofte innlagte tenningskurver som er tilnærmet opptimale for den bestemte motor.

Her ser du et tenningsanlegg til Opel, tenningsmodulen er liten og ikke noe problem å få plass til under tanken. Coilen er fra en motorsykkel med elektronisk tennning. Motorsykkelen på bildet er en 16h. Sykkelen ble veldig lettstartet og gikk veldig bra med det nye anlegget.

Elektronisk tenning

Det første elektroniske tenningsannlegget jeg var borti var laget av min bror Helge. Neste gang jeg var borti elektronisk tenning var det på min Opel rekord. Jeg hadde også fått litt tips fra Halvdan Gyllander som hadde bygget et liknende annlegg på sin Harley med injection og turbo. Og vi kan vel konkuldere med at det billigste og enkleste man kan bruke er et vanlig bil tenningsanlegg.

Her kan man se (ikke så mye) en tennings giver montert på enden av en lucas magnet

Hvordan bygge

Man trenger en tenningsmodul. Jeg har kjøpt mine hos biltema og har ingenting å utsette på dem. Jeg har kjøpt tennignsmodulen til Opel rekord E 85 mod. Artikkelnummer 53-2600 Denne koster 198.- (Se liste nedenfor der alle de andre modellene denne tenningsmodulen sitter på er listet opp)I tillegg trenger man en impulsgiver. Der kan man jo også kjøpe den som hører til Opel Rekord E 85 mod artikkelnummer 53-197 ,Dette har gått ut hos biltema nå, så man kan prøve artikkel nummer 53-190. Den koster bare 98.- Jeg har ikke prøvd den. Men hvis den har en "lesegaffel" slik at en stålplate bit kan passere igjennom og har tre ledninger ut. Så funker den.

I tilegg til tennings modul, impulsgiver og coil trenger man kabelsko, ledninger og en bryter eventuelt en tennings bryter.Kabelskoene må være av den smaleste typen tungebredde 2.8mm Kan kjøpes hos biltema artikkelnummer 35-1626

Hvis man vil ha tak i dette enda billigre så kan man bare dra på en bilskrot med selvplukk og rive av en sånn modul. impulgiver og coil. Da kan man få det for en 50 lapp hvis man er heldig. Impulsgiveren sitter under rotor'n i fordeleren. Det kan være det greieste å ta med hele fordeleren da får man med "lokket" som gir impulsene.

 

Anlegget kobles opp slik som vist på denne skissen

Modulen jeg har tatt utgangspunkt i har nummererte inn/utganger

1 - Minus/jord til coil

2 - Minus/Jord for modulen

3 - Minus/Jord til giver

4 - + forsyning fra batteri

5 - + Regulert spenning til Giveren

6 - Signal fra giveren

 

Denne tenningsmodulen sitter på følgene biler:

Audi 80 mod 80-91, Audi 90 mod 80-87, Audi 100 mod 80-87, Opel Ascona og Manta mod 80-87,Opel Kadett D, E 1,6 og1,8 mod 80-89, Opel Rekord E mod 81-86, Saab 90,99,900 mod 83-87, Saab 900i 16V mod 88-93, Saab 900Turbo mod 81-85,Saab 9000i 86-,Volkswagen Golf,jetta 1,6 og 1,8 mod 83-86, VWPassat 1,3 mod80-87, VW Passat 1,6 og 1,8 80-86, VW Passat 2,0 mod 83-85, VW Polo 1,3 Kat 88-,VW Transporter 1,9 mod 82-, VW Transporter 2,0 Mod 79-83, Volvo 240 B200A og B230A mod 85-87, Volvo 740 B200A B230A mod 85-86

I tillegg har jeg sett denne modulen på en Lada men jeg husker ikke modelnavnet på den ( Det er ikke samara men den som ser mest standard ut)

 

Funksjon

Hvis man kobler opp anlegget slik som vist over så kan man teste det på benken. Du må da legge pluggen på minuspolen på batteriet (slik at det partiet som er gjenget på pluggen er i kontakt med minus). Hvis alt er koblet opp kan man ta giveren som har en "Gaffel" form. Dette er en lesegaffel. I den ene siden av gaffelen sitter det en magnet. I den andre enden sitter en Hall effekt giver. Den føler magnetfelt. Hvis man tar enstålplate bitt inn mellom lesegafflene så forandrer magnetfeltet seg. Når man drar stålbiten ut igjen så forandrer magnetfeltet seg igjen og det gnistrer på pluggen. (Dette bør ikke leses av elektro folk fordi det er en meget forenklet forklaring).Hvis du beveger en stålplate ut og av gaffelen noen ganger så vil du se at hver gang man tar platebiten ut fra gaffelen så gnistrer det på pluggen.

 

Det som da gjenstår av jobb er å få festet denne giveren og få plasert den "koppen med stålplatene på" på den sykkelen man har. Koppen må stå på veivaksel eller kam eller noe annet som har utvekslin 1:1 eller 2:1. Hvis ma har en en sylindret motor, Noe man selvfølgelig har. Så må man kappe bort slik at det bare er èn stålplate bit som paserer igjenom gaffelen pr runde. På en to sylindret maskin er det en hvis fare for at man må bruke to tenningsmoduler og to givere. Men på gode gamle engelske triumph så holder det med en modul. Send meg en mail hvis du lurer på noe av dette!

 

Spørsmål eller komentarer så kan dere sende meg en post til: