CNC moro

Etter å ha fulgt med litt på nettet en stund på  CNC ting på nettet har jeg blitt mer og mer klar for å få meg noe enkelt CNC utstyr i verkstedet. Og høsten 2005 fikk jeg låne en liten CNC fres og fikk i tilleg en liten Deffekt CNC router. Begge maskinene er nå oppe og går.


Det man trenger for å lage seg en liten CNC maskin er:

- PC . på Pc'n må man ha software som kan styre CNC maskinen f.eks Mach2 som er meget bra

- Ledning mellom Pc og driverkort.

- En liten fresemaskin av benketopp modell eller en dreibenk hvis det er det man vil ha. Man kan også bygge dette som noen blandt annet har gjort av en søylebormaskin.

-  Steppmotorer og driverkort til  disse www.hobbycnc.com har veldig rimelige kit som man må lodde sammen selv.

Så er det bare å frese i vei.


 

 

Dette er en router som Amund har overtatt og satt i stand.  Den er nå styrt fra en Pc med Mach3 software med tre driverkort fra Hobby CNC. Og et Breakout board (mellom PC og dirvere) for å beskytte Pc og forsterke signalene inn til  driverne.

 

Dette er CNC maskinen som jeg har i mitt verksted.  Det er en gammel skole maskin som jeg har fått låne av verdens snilleste person.  Maskinen har stepp motorer  arbeidsområde på x 200 y 100 z 200. max turtall på 4000 o/min. Den er koblet opp mot en PC via RS232 (com port). Jeg bruker Edgecam som Cam software.  Den fungerer veldig bra men har litt begrenset minne. Hvis jeg prøver å kjøre 3D fresing så må jeg dele opp programmet i flere deler. Ønsker å kjøre den med "Drip feed" ( At datamaskinen mater inn programmet litt og litt mens maskinen går) Men dette har jeg ikke fått til ennå.

Dette er den første delen jeg laget på min fresemaskin.  Jeg har bare gravert inn teksten. Det er et cover som sitter på grisetrynet på Harley. Kjell fylte 30 år og jeg laget noe fint han kunne ha på Harley'n

Her er et lokk til Bremseveske beholderen til min GSX

Her er et skilt jeg laget til en "Harry" eksospotte.

Dette er et lite vertkøy jeg laget til en kamerat som flyr RC helikopter. Det er for å balansere rotorblader på.

Her er noen veldig nyttige linker:

Mine CNC downloads: her ligger IGES filer som jeg har laget pluss ende andre kjekke filer for CNC folk. Siden er på nynorsk (Engelsk)

Maho MH500 C Her finner du filer og info som har med Maho MH500 C og controllern philips/Maho 432. Siden er på nynorsk (Engelsk)

Emco F1P: Her finner du filer og info som har med Emco F1P Emcotronic M1(En maskin jeg hadde tidligre) Siden er på nynorsk (Engelsk)

www.cnczone.com  Dette er et forum som har masse aktive medlemer som kan hjelpe deg med de fleste spørsmål innen CNC og bygging av CNC maskiner. Endel av de som er på det forumet ha bygget utrolige ting.

www.hobbycnc.com Detter er et lite firma som lager driverkort til stepp motorer og selger kit med stepmotorer og drivere til ekstremt lave priser. Er ikke noe problem å bestille direkte fra dem. De sender raskt og det er bra ting de har. Man klarer ikke å bygge det billigre selv. Komponenten alene blir mer kostbare enn å kjøpe et kit.

www.artofcnc.com Dette er et firma som har en software for å styre step motorer. Dette er en veldig bra software som er helt utrolig innholdsrik og veldig godt dokumentert. Det koster noen hundrelapper med da får man også gratis oppgraderinger etterhvert som det kommer. Denne softwaren kan man kobler på verktøyskifter,probe endebrytere og masse annet. skikkelig bra.

www.dakeng.com har gratis programvare Turbocnc som kan kjøre opp til 8 akser. Er et dos program

 

Har du en hjemmelaget CNC maskin så send meg gjerne et bilde